FRAGADIS S.L., empresa llicenciaria la marca SPAR a Tarragona, Barcelona sur, Lleida, Osca i Castelló, ens ha confiat la instal·lació frigorífica de la seva nova plataforma logística ubicada al Polígon Industrial CIM El Camp de La Canonja, a Reus (Tarragona).

La nova nau comptarà amb una superfície de 6.000m2 sumant amb aquesta ampliació un total de 30.000m2 de superfície logística amb els que el grup espera millorar el seu servei a botigues i anticipar-se a les expectatives de demanda derivades de l’expansió del seu mercat a les comunitats d’Aragó i Valenciana.

Solució tècnica 100% eficient i ecològica

El nou centre logístic compta amb varis molls i cambres de producte refrigerat, així com amb una cambra de producte congelat. La potència frigorífica total instal·lada ascendeix a 1.155kW; 285kW de congelats i 870kW de refrigerats convertint-se així en la instal·lació frigorífica de CO2 transcrític més gran de l’estat.

Després de realitzar varis estudis per tal de comparar eficiència energètica i viabilitats tècnica i econòmica de les diferents solucions aplicables s’optà per una solució 100% eficient i ecològica mitjançant la utilització del CO2 com a refrigerant.

Sota aquesta premissa s’han instal·lat dos centrals en configuració “booster” unides a dos aerocondensadors axials que s’encarreguen del sistema de condensació tant en funcionament subcrític com transcrític, assegurant el màxim rendiment en èpoques estivals gràcies a un sistema de compressió paral·lela.
Per a la distribució d’aire als diferents serveis s’han instal·lat fins a un total de 30 evaporadors de tipus cúbic a cambres i tipus plafó de doble fluxe i baixa velocitat a molls, assegurant així el millor confort possible al personal.

A l’avantguarda dels nous refrigerants

Avalats per nombrosos projectes duts a terme amb èxit, des de fa anys apostem per l’ús de refrigerants naturals com el CO2, especialment per a aquells clients que aposten per a la utilització de les últimes tecnologies a les seves instal·lacions per tal d’obtenir la màxima eficiència i rendiment sense renunciar a un ferm compromís amb el medi ambient.

Amb aquesta instal·lació consolidem la nostra trajectòria com a líders en el disseny, instal·lació i manteniment d’instal·lacions de CO2.

La instal·lació compta amb els següents elements per a millorar l’eficiència energètica:

– Variadors de freqüència en compressors per tal d’ajustar el seu consum a la demanda real
– Ventiladors dels gas-coolers amb commutació electrònica (EC) per tal d’ajustar el seu consum a la demanda real
– Vàlvules d’expansió electrònica per a un major control de l’evaporació
– Sistema de compressió paral·lela per a millorar rendiment en èpoques estivals
– Evaporadors amb alta superfície d’intercanvi per a reduïr temps de desglaç
– Desglaç a cambres de conservació de producte congelat i refrigerat mitjançant glicol calent